sâmbătă, 24 martie 2012

Poveste de dragoste

Oare de ce i se spune “poveste de dragoste” şi nu “realitate de dragoste”? Oare pentru că asta şi este – doar o « poveste » ? Un lucru e sigur, începe ca o poveste ! O poveste plină de romantism, de vorbe dulci şi promisiuni frumoase.
Fiecare fată visează să-l întâlnească pe Făt-Frumos într-o zi şi chiar dacă nu-l mai aşteaptă să vină călare pe un cal alb, îl aşteaptă să vină la volanul unui Mercedes alb, dar de aşteptat tot îl aşteaptă. Şi chiar dacă el apare într-o dacie verde, ea parcă tot într-un Mercedes alb îl vede. Şi de aici încolo cât e realitate şi cât e poveste? De cele mai multe ori, realitatea o văd toţi cei din jurul lor, iar povestea, doar ei doi. Doar cei doi tineri îndragostiţi trăiesc pe un tărâm de basm (nu în blocul din betoane gri de la marginea cartierului), se plimbă de mână prin grădinile palatului (nu pe aleele prăfuite de lângă şantierul din vecini), şi îşi jură unul altuia iubire eternă (deşi el deja se gândeşte la următoarea fată, iar ea ignoră avertismentele mamei, cum că « băiatul ăsta nu-i de tine »). Da, într-adevăr, la început trăieşti o adevarată « poveste de dragoste ». Şi ce frumoasă e! Cerul e mai albastru, păsările cântă mai tare, te vezi mai frumoasă în oglindă şi viaţa e minunată.
Şi totuşi, unde se termină povestea şi unde începe realitatea? Pentru unii (cei mai norocoşi dintre noi, dar totuşi foarte puţini) aceasta nu se termină niciodată: am văzut cu toţii, duminica după-masa, plimbându-se prin parc, câte-o pereche de bătrânei simpatici, ţinându-se de mână. Da, i-am văzut cu toţii şi poate unii din noi i-am şi invidiat(eu sigur da). Pentru cei mai multi însă, povestea se termină la un moment dat, după cateva luni (caz în care îţi cauţi altă « poveste de dragoste » şi aştepţi următorul Făt-Frumos) sau dupa câţiva ani (caz în care nu mai ai ce să faci, probabil eşti deja căsătorit şi ai şi 2-3 copii).
Şi atunci ce-i de facut? Să nu mai crezi în poveştile de dragoste ? Să nu-l mai aştepţi pe Făt-Frumos ? Să te izolezi de lume ca să nu suferi mai târziu? IMPOSIBIL ! Dragii mei, sufletul omului e făcut ca să viseze, să spere tot timpul la ceva mai bun, mai frumos, mai perfect. Nu abandona speranţa, chiar dacă situaţia pare fără ieşire. Apelează la divinitate, la destin, sau doar la forţa ta interioară ca să mergi mai departe. Şi dacă te-ai trezit din « povestea ta de dragoste » după mai mulţi ani, încearcă să retrăieşti începuturile ei, când erai fericit: caută poze de-atunci, scrisori, orice care să-ţi aducă aminte de ce ai iubit persoana de lângă tine, de ce te-ai căsătorit, de ce-aţi rămas atâta timp împreună. Încearcă să găseşti în fiecare zi un lucru bun în persoana cu care trăieşti şi uită de toate celelalte lucruri care te enervează sau te rănesc. Ia-o încet, pas cu pas, şi dacă celălalt nu vrea sau nu poate sau nu ştie cum să reaprindă focul iubirii dintre voi, încearcă tu s-o faci . Pentru că dacă odată, demult, aţi putut trăi o « poveste de dragoste », înseamnă că puteţi s-o trăiţi din nou. Ieşi din « realitatea de dragoste » şi intră în «povestea de dragoste»Merită să faci orice sacrificiu pentru asta!

21 de comentarii:

  1. Da! Un articol frumos, scris cu sufletul, cum imi place mie sa spun. Povestile de dragoste sunt minunate si chiar nu sunt doar povesti, ele sunt realitati care dau sens vietii. Mi-a placut, sincer, asteptam un asemenea articol de la tine si ma bucur ca l-ai scris. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc. Si tu scrii minunat !! te mai astept pe la mine.

    RăspundețiȘtergere
  3. Povestile de dragoste sunt de multe ori inspirate din cauzuri reale ! Deci este posibil sa le putem numi ''realitati de dragoste''. Mai vrem articole de genul acesta !!! O SEARA FRUMOASA ADE :* :d

    RăspundețiȘtergere
  4. Recunosc: sunt placut surprins. Foarte placut.

    RăspundețiȘtergere
  5. Mircea Vladut@ Iti multumesc din suflet pentru aprecieri !

    RăspundețiȘtergere
  6. Povestile de dragoste sunt niste lumanari ce ard in sufletele indragostite. Se aprind doar ca, dupa un timp, sa se stinga. Acei batranei simpatici din parc nu mai au valvataia aia in suflete, dar a fost destul de intelepti sa trasforme focul pasiunii intr-o prietenie pe viata.
    Esti o fata frumoasa si dornica de iubire. Iti inteleg tristetea presarata printre randuri. Poate nu e vina ta ca jumatatea sufletului tau e inca necunoscuta, dar asta e tributul platit lumii in care traiesti. O lume in care toata lumea se cupleaza cu toata lumea, in care fetele frumoase si tinere nu-s decat niste trofee pe care le cuceresti apoi le agati in cuiul uitarii, e o lume care nu face bine sufletelor sensibile si dornice de lumanari aprinse.
    Sa fii iubita!

    RăspundețiȘtergere
  7. Marina Dina@ Vezi-ti de treaba ta :))
    jad l.h.@ adevar graieste gura ta!

    RăspundețiȘtergere
  8. recunosc ca sunt surprins. de ce? pentru ca o descopar pe adelina in realitate, care jongleaza cu distinctii esentiale realizate corect:)
    aplauze

    RăspundețiȘtergere
  9. http://ratzone.wordpress.com, this is me. daca ti place, ne adaugam ! :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Ai spus frumos :) Asta e, nu putem sta fara iubire, e sensul vietii.Ai timp s-o gasesti si tu pe a ta,va veni la tine cand nici nu te vei astepta,n-o vei cauta,te va gasi ea.

    RăspundețiȘtergere
  11. Eu n-o să-ţi spun că sunt surprins pentru că mi se pare o insultă. E ca şi cum aş zice că nu aveam aşteptări. Am înţeles punctul tău de vedere în ceea ce priveşte dragostea. Pe când un articol despre căsătorie, un subiect mult dezbătut în societatea noastră şi care are tot mai mulţi contestatari.

    RăspundețiȘtergere
  12. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  13. Cred ca toti am trecut prin idile de dragoste si nu le-am considerat povesti , santem tineri , este firesc sa credem ca acolo undeva exista si al nostru fat-frumos sau ileana - consanzeana:)si intr-un final ne va gasi , foarte superb articolul mi-a placut .

    RăspundețiȘtergere
  14. ratzone@ am sa iti adaug linkul imediat ce ajung acasa
    silving@ si eu iti doresc acelasi lucru :)
    coritzo@ despre casatorie ? hmm.. poate o sa fie!
    alexandra@ multumesc, sa ne citim sanatoase :*

    RăspundețiȘtergere
  15. Frumos articol! Mi-a placut.
    Si ca o "specialista" in domeniu :))) o sa spun si eu ceva.
    Povestea e cat e... Uneori si dupa ce s-a terminat, pentru unii ramane la fel de frumoasa daca iubirea aceea a fost mare. Dar si dureroasa...
    Pentru altii...nu exista astfel de povesti. Isi bat joc chiar si de ideea de iubire. Lor nu li se intampla...
    Pana la urma...cati oameni...atatea povesti :)
    De aceea viata e frumoasa. Si merita traita.

    RăspundețiȘtergere
  16. Intersant articol. Nu pot să nu observ imaginea aleasă de tine pentru acest articol. Este o Biblie și dacă nu mă înșel este deschisă chiar la Cântarea Cântărilor (inima Bibliei - o carte ce prezintă o poveste de dragoste plină de pasiune și romantism).
    Așa e, Dumnezeu ne-a creat cu nevoia de a ne împărți viața cu cineva și cu nevoia de a oferi și primi dragoste. Cred că există povești adevărate fără final și în dreptul cărora se poate spune: "Și-au trăit fericiți până la adânci bătrâneți.." și.. "până ce moartea ne va despărți.." doar că depinde de noi și de principile pe care alegem să construim această poveste.
    "..şi funia împletită în trei nu se rupe uşor." Cartea Eclesiast, capotolul 4, versetul 12 :)

    RăspundețiȘtergere
  17. I thinκ that eveгything posted wаs ѵery
    reasonable. But, whаt about this? what if уou were to
    create a aωеsome headlinе? I am not saying your information is nοt gοod.
    , however ѕuρpοse you аddeԁ a headline to possiblу get fоlk's attention? I mean "Poveste de dragoste" is a little boring. You should peek at Yahoo's home page and watch how they create articlе titles to get people tо
    open the links. You might add a video or a relateԁ picture οr two to grab readеrs excited about
    what you've written. In my opinion, it might make your blog a little livelier.
    Feel free to visit my web-site love gat girls

    RăspundețiȘtergere
  18. Pretty gгeat pοst. Ӏ јust stumbled
    upon уοur blog and wаnted to mention that ӏ hаνе really loved suгfing aгound your weblog
    рosts. Aftеr аll I'll be subscribing for your rss feed and I'm hoping you wrіte once more ѕoon!
    Here is my web blog ... crystal pictures

    RăspundețiȘtergere
  19. Hey I know thiѕ іs off topiс but І waѕ wondering if уou kneω
    of аny wiԁgets I coulԁ aԁd to my blog that automaticаllу tweet
    my newest tωittеr upԁates. I've been looking for a plug-in like this for quite some time and was hoping maybe you would have some experience with something like this. Please let me know if you run into anything. I truly enjoy reading your blog and I look forward to your new updates.

    My web-site; BBW

    RăspundețiȘtergere